Havregryn Cookies med Gresskarkjerner og Mørk Sjokolade

IMG_6587

Sunnere Cookies med dadler og litt kokosblomssukker som søtning, inspirert av den amerikanske bloggen «Half baked harvest»!

Til ca 12 cookies trenger du:
3 dl Helios store havregryn
3 dl Helios siktet hvetemel
1 dl Helios kokossukker
10 Helios dadler, finhakket (er de harde kan du legge dem i bløt i et par timer, eller koke dem et par minutter)
1 ts Helios bakepulver
1/2 ts ceylon kanel
1 ts havsalt + litt som topping
ca 1 dl smeltet Helios kokosolje
3 ss Helios usøtet eplemos
2 økologiske egg
1 ss rent vaniljepulver (eventuelt 2 ts Helios vaniljesukker)
150 g økologisk 70% sjokolade, hakket
3 ss smør
1 dl kokosflak
1 dl Helios gresskarkjerner
1 liten håndfull gojibær
IMG_6595
IMG_6603
IMG_6605
Bland sammen havregryn, hvetemel, kokossukker, finhakkede dadler, bakepulver, kanel, 1 ts havsalt, smeltet kokosolje, eplemos, egg og vanilje i en stor bolle. Deigen skal være klissete men fast. Ha eventuelt i litt mer kokosolje eller mel for å justere konsistensen. Vend inn 50 gram av sjokoladen – resten sparer du.
Ha litt over 1 ss. deig i hånden og form den til en flat kjeks med god tykkelse. Kjeksene vil ikke flyte noe særlig utover. Stek cookiesene på 180 grader i ca 10 minutter. Stekes de for lenge vil de kunne bli tørre, så ta dem heller ut litt før og smak.
Imens cookiesene stekes smelter du resten av sjokoladen sammen med smøret på svak varme mens du rører så det ikke brenner seg. Du kan også smelte sjokolade og smør i vannbad for å være på den sikre siden. (Brent sjokolade er ikke godt eller brukbart). Dypp de varme cookiesene i sjokoladen og sprinkle over med kokosflak, gresskarkjerner, gojibær og havsalt. Du kan også være kreativ og prøve annen «topping» som rosiner, nøtter, tørket frukt eller hvit sjokolade.
Nytes varme!
IMG_6621

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *