Glutenfri Nøttebunn med Kokosblomstsukker (En allsidig kakebunn med uendelige muligheter)

IMG_5111

En allsidig kakebunn med mange muligheter. Den smaker deilig bare med pisket krem og friske bær, med lemon curd, som bunn til iskake, sammen med en bringebærmousse, eller med en fyldig sjokoladekrem (se nedenfor). Bunnen holder seg godt i fryseren og kan enkelt tas frem hvis du får plutselig kakesultent besøk.

IMG_5056

IMG_5063

Til 1 springform (ca 23-24 cm) trenger du:
250 gram bløtlagte Helios nøtter – mandler og valnøtter anbefales, men du kan også bruke mandler og hasselnøtter (Jeg bløtlegger i varmt saltet vann over natten, for å bryte ned antinæringsstoffer som ligger i nøttene og hindrer kroppen i å ta til seg de gode næringsstoffene!)
4 økologiske eggehviter
100 gram Helios kokosblomstsukker
1 klype Helios havsalt
2 ts Helios vaniljesukker
Finmal nøttene. Rør inn sukker, salt og vaniljesukker. Stivpisk eggehvitene for seg og vend disse forsiktig inn i nøttemassen. Fordel røren i en kledd bakeform, og stek den på nederste rille i ovnen på 180 grader, i ca 30 minutter, eller til den er tørr i midten. Avkjøl kaken helt før du har på valgfri topping, eller eventuelt fryser den ned.
IMG_5107
Ønsker du en fyldig sjokoladekrem på toppen kan du prøve denne:
200 gram kokesjokolade (50% eller 70% kakaoinnhold)
1 dl kremfløte
4 økologiske eggeplommer
200 gram meierismør (romtemperert)
100 gram Helios melis
1 ss utblandet kaffe (kan sløyfes)
Smelt sjokolade i vannbad sammen med kremfløten og eventuelt kaffen. Imens pisker du smør og melis sammen til du har en fluffy krem, og har i en og en eggeplomme i kremen. Avkjøl den smeltede sjokoladen før du har den forsiktig i kremen og rører godt. Det er viktig at alle ingrediensene har tilnærmet samme temperatur, for at det ikke skal skille seg.
Bre sjokoladen over kakebunnen og la den stå kaldt til sjokoladen har stivnet, ca 4-5 timer eller over natten. Pynt med friske bær.
IMG_5083

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *