Mel-fri Sjokoladekake med Sjokoladesmørkremglasur!

IMG_0446

En glutenallergi-vennlig festkake, som også blir elsket av de som ikke har glutenallergi! For denne kaken kan du faktisk ikke gjette at er uten mel. Konsistensen er saftig og myk, akkurat som en skikkelig sjokoladekake skal være. Den har faktisk ikke så grusomt mye sukker i seg heller, sett bort fra glasuren. Du kan jo også droppe glasuren om du vil det! Det er fint å bære pynte med friske bær, frukt og et lite dryss melis.

Til 1 rund springform (ca 24 cm) eller to mindre former (jeg brukte to små runde former og satte de to bunnene oppå hverandre etter steking så jeg fikk en høy kake), trenger du:

IMG_0458

Til kaken:
250 gram smør, romtemperert
6 egg, romtemperert
250 gram 70% sjokolade
250 gram Helios mandler (gjerne bløtlagt i saltet vann), finmalt til «mel» (eventuelt mandelmel som ikke er avfettet)
150 gram Helios rårørsukker
2 ts Helios bakepulver

Til sjokoladesmørkremen:
200 gram smør, romtemperert
ca. 400 gram Helios melis
2 eggeplommer
1-2 ss kakaopulver
3-4 dråper vanilje essens, eller 1 ts vaniljesukker

IMG_0490

Husk at når du baker kake, bør alle ingrediensene være i tilnærmet samme temperatur, så ikke røra skiller seg.

Begynn med kaken. Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk sammen smøret og sukkeret til det er luftig. Det er lurt å bruke en håndmikser eller miksmaster. Rør inn ett og ett egg. Og videre de øvrige ingrediensene. Ikke miks mer enn nødvendig. Avkjøl sjokoladen litt før du har den i blandingen. Hell røren i en (eller to) smurt form og stek kaken(e) midt i ovnen på 180 grader, steketiden vil variere ut i fra hvor stor formen(e) din(e) er, men sjekk den etter 15-20 minutter. Stikk en gaffel i midten for å sjekke om kaken er klar – henger det røre igjen må den stå litt til. Avkjøl kaken helt, imens lager du smørkremen.

Pisk opp smøret og ha i eggeplommene, kakao og vanilje. Ha så i melisen, litt etter litt, til du får den gode smørkremete konsistensen. Smør kremen utover kaken og pynt hvis du ønsker det. Kaken holder seg fint i kjøleskapet i et par dager.

IMG_0494

(Isen på det nederste bildet er laget av ananas, sitron, kokosmelk og eggeplommer)

Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *