Hjemmelagde Tortillas vol. II

IMG_0196

Tortillas til taco, med middagsrester, med pålegg, til salaten og som perfekt turmat med noe deilig godt inni! Det tar ikke mer tid å lage tortillasene fra bunn, enn det tar å gå å kjøpe en pakke ferdig! Kom igjen, a!

Til ca. 10-12 tortillas trenger du:

4 dl Helios siktet spelt
2 dl. Helios siktet rug
1 ss. Helios kokosolje
1 ts. salt
Vann

IMG_8344

Bland sammen til en jevn deig (som en bolledeig), bruk så mye vann som trengs. (Alt mel absorberer vann ulikt, så det er vanskelig å si hvor mye vann din deig trenger.

Ha den på benken med masse mel under. Del opp i 10-12 deler. Bruk en kjevle (eller flaske) og kjevle ut sirkler, så tynne som mulig. Snu den rundt flere ganger under veis og pass på at det er mel under den til enhver tid – hvis ikke er det umulig å få den opp fra benken. Bruk en skål og skjær bort deig rundt kantene for å få en jevn sirkel. Eller for en litt mer rustikk variant – bare la den være slik du kjevlet den. Stek tortillasene 1 og 1 i en glodvarm, tørr panne. Ca. 1 minutt på hver side. Pass på at pannen er veldig varm før du legger lefsen i – gjerne se at det ryker litt. Hvis ikke pannen er skikkelig varm vil det ta lenger tid å steke dem gjennom, og de vil bli sprø istedenfor myke!

Taco? Hva med å prøve hjemmelaget tacokrydder og salsa også..?

IMG_8365

Dette innlegget er sponset.

Del dette:

One thought on “Hjemmelagde Tortillas vol. II

  1. Pingback: Mini-Tortillas med Entrecote |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *