Taco på Menyen: Hjemmelagde Tortillas, Hjemmelaget Tacokryder & Verdens Beste Salsa

20130428-203523.jpg

Visste du at 70% av innholdet i tacokrydder-posen du kjøper på butikken er SUKKER? Hva i all verden, tenkte jeg da jeg hørte det. Sukker er jo helt unødvendig når smaken skal være SPICY! Å lage krydder selv er superenkelt & du vet AKKURAT hva du får i deg! Hurraaaa for alt som kan lages selv på 1-2-3!

Her er tre veier til å gjøre tacoen din 378 ganger bedre + renere! Tacokrydderet lager du opp en hel del når du først er i gang, slik at du har det klart i skapet til neste gang. Salsaen går på 1-2-3, og hjemmelaget tortillas er MYE enklere enn du tror! Jeg lager opp noen ekstra så jeg har et par dager i matpakken (de kan jo fylles med all verdens!)

Når det gjelder ingrediensene i tortillasene er mulighetene uendelige! Prøv deg frem med ulike mel, kanskje er det spennende å prøve litt krydder eller urter i deigen også? Det skal jeg gjøre neste gang! Idag brukte jeg finmalt spelt og byggmel. Byggmel er en melsort med lav glykemisk index (påvirker blodsukkeret i svært liten grad), og det er et proteinrikt mel. Det hever dårlig, så hvis du bruker det i gjærbakst ha max 40% byggmel i deigen. Tortillalefsene skal jo ikke heve, så derfor tåler denne oppskriften mer av den grove melsorten.

Når det gjelder tacokrydret tar jeg utgangspunkt i de ingrediensene som skal være med, men tar mengdene veldig på feelingen. Smak deg frem! Og krydre etter hvor spicy du liker det.

Taco-krydder

20130428-204012.jpg

4 ts. chillipulver
2 ts. spisskummen
2 ts. oregano
4 ts. paprikapulver
1,5-2 ts. hvitløkspulver
1,5 ts. salt
2 ts. cayennepepper

20130428-204113.jpg

Bland sammen, SMAK TIL, (jeg må som regel ha mer paprika, spisskummen og cayenne i). Oppbevares på glass. Til 1 pakke kjøttdeig bruker jeg ca 3 ss. krydderblanding.

Tortillas
Gir 6 tortillas

2 dl. finmalt byggmel
1 dl. finmalt spelt
1 ss. kokkosolje
1 klype salt
1,5 dl vann

20130428-203529.jpg

20130428-204206.jpg

Bland sammen til du har en glatt og fin deig. Ha den på benken med masse mel under. Del opp i 6 deler. Bruk en kjevle (eller flaske) og kjevle ut sirkler, så tynne som mulig. Snu den rundt flere ganger under veis og pass på at det er mel under den til enhver tid – hvis ikke er det umulig å få den opp fra benken. Bruk en skål og skjær bort deig rundt kantene for å få en jevn sirkel. Stek tortillasene 1 og 1 i en glodvarm, tørr panne. Ca. 1 minutt på hver side. Pass på at pannen er veldig varm før du legger lefsen i – gjerne se at det ryker litt. Hvis ikke pannen er skikkelig varm vil det ta lenger tid å steke dem gjennom, og de vil bli sprø istedenfor myke!

20130428-203601.jpg

Verdens Beste Salsa

20130428-203614.jpg

20130428-203918.jpg

Verdens beste salsa er det gubben som lager! Aldri har tacoen smakt bedre enn etter at jeg møtte denne mannen med salsaen. Gir virkelig et skikkelig løft til smakene! Og denne kan brukes som dipp til tortillachips også.

2 tomater, finhakket
1 liten rødløk, finhakket
Saften av 1 lime
1 neve fersk koriander, hakket
1/4 chilli (eller mer), finhakket
Litt salt og pepper

Bland sammen. Mos litt med en gaffel eller stavmikser om du vil ha den helt smooth.

20130428-202239.jpg

Sånn, så ble tacoen din 378 ganger bedre på ett blunk 😉

Del dette:

7 thoughts on “Taco på Menyen: Hjemmelagde Tortillas, Hjemmelaget Tacokryder & Verdens Beste Salsa

  1. Pingback: The Perfect Picnic Food: Raske & Deilige Laksewraps med Limedressing | Smak av Himmel

  2. Pingback: Hjemmelagde Pitabrød med Grillede Grønnsaker & Pesto | Smak av Himmel

  3. Pingback: Ukemeny uke 31 | Smak av Himmel

  4. Pingback: Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser) | Smak av Himmel

  5. Pingback: Enchiladas med Kylling og Guacamole | Smak av Himmel

  6. Pingback: Hjemmelagde Tortillas vol. II |

  7. Pingback: Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser) - Smak av himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *