Appelsingelé med Hjemmelaget Vaniljesaus

IMG_0389

En utrolig god og forfriskende dessert! Gelé er superenkelt å lage selv – helt unødvendig med den butikkjøpte full av sukker og lumske e-stoffer. Ikke tar det noe særlig lenger tid å lage den selv heller! Selve geleén her kan du fint lage helt uten sukker (bare å droppe den spiseskjeen med lønnesirup). Og den kan tilogmed kalles S-U-N-N ved at den inneholder superGelatin som er veldig godt for kroppen vår. Gelatinen tilfører gjenopprettende næringstoffer til tarmsystemet, er «antiaging» ved å gi huden collagen som vi naturlig mister med årene, er fin for hår og negler, og renser kroppen på en god måte. Alle bør vi få i oss geletin daglig, enten ved å drikke eller bruke kraft i maten vår, eller ved å bruke pulveret. Dette er også fint, og blir ikke stivt, slik at du kan blande det i kald drikke.

IMG_0433

Til 4 små porsjoner appelsingelee trenger du:
5 dl + 2 ss. ferskpresset juice av økologiske appelsiner
1 ss Helios lønnesirup
1 + 1/4 ss. gelatinpulver (jeg bruker dette!)
1/2 ts vanilje ekstrakt
Bland sammen 2 ss appelsinjuice og gelatinpulveret i en liten bolle. Sett dette til side. I en liten gryte varmer du opp 1 dl juice, lønnesirup og vanilje over svak varme. Bland så i gelatinblandingen og rør til det er helt smeltet. Hell så denne blandingen over resten av appelsinjuicen. Fordel i små former eller glass og sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.
IMG_0383
IMG_0391
Til ca. 3 dl. vaniljesaus trenger du:
3 økologiske eggeplommer
60 g. Helios rårørsukker
2 dl. kremfløte + 1 dl. H-melk
1 vaniljestang eller 1/2 ts. rent vaniljepulver
Pisk eggene og 20 g. sukker til en luftig eggedosis.
I en gryte for seg har du fløte og melk over middels varme. Strø 40 g. sukker jevnt over melken og fløten, slik at sukkeret legger seg som en hinne i bunnen av gryta og forhindrer melken fra å brenne seg. Ha også i vaniljestang skåret på langs og skrapt ut, eller vaniljepulveret. Ikke rør i blandingen. Varm godt opp, nesten til kokepunktet. Men ikke la det koke. Ta så gryten av platen og rør litt rundt. Hell den varme blandingen forsiktig over eggedosisen, mens du rører hele tiden i eggedosesen. (Det er viktig å røre, så ikke eggene skal koagulere). Ha så hele sausblandingen tilbake i gryten og la den varmes forsiktig opp til den tykner litt. Sausen må ikke koke, da kan den skille seg. Ha sausen over på en mugge og sett den kaldt til geleen er ferdig. Heller over i de små koppene med appelsingelee.
IMG_0373
IMG_0423
Dette innlegget er sponset.

Del dette:

One thought on “Appelsingelé med Hjemmelaget Vaniljesaus

  1. Hei! Hvor kjøper du chiafrø? Jeg tenkte å lage en chiapudding, har du erfaring med det? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *