Vannmelonkake med kokoskrem – Perfekt på 1 – årsdagen!

IMG_0035

Plutselig har gutten min blitt en liten stor gutt. Og kake må man jo ha på livets første bursdag!

Jeg er (litt) streng når det gjelder kosten til mini. Så det ble ingen sjokoladekake på 1-års dagen. Men jeg så denne på pinterest for lenge siden og syns den er helt genial! Den passer jo virkelig for alle – glutenfri, melkefri, veganer-vennlig, og kan gjøres helt sukkerfri ved å kutte ut melis og vaniljesukker i kremen og bruke lønnesirup istedenfor.

(Kokoskrem er forressten topp å bruke til andre ting også! Som topping på cupcakes eller alene med litt frukt som en frisk liten dessert!)

Du trenger:
1 stor vannmelon
1 honningmelon eller annen melon (kan sløyfes)
2-3 bokser kokosmelk (ikke light!), som har stått kaldt over natten
3 ss. melis av rårørsukker
1 ts. vaniljesukker
Frukt og bær til pynt
5 grillpinner
Begynn med å lage kokoskremen. Kokosmelken må ha stått kjølig over natten, slik at den har skilt seg. Ha kun den harde delen av melken over i en bakebolle, sammen med melisen og vaniljesukkeret. Bruk en elektrisk mikser og pisk kremen stiv. Sett kremen til side.
IMG_9938
Skjær av litt av toppen og bunnen på vannmelonen, slik at den står helt støtt og er enkel å «skrelle». Bruk en skarp kniv og skjær skallet av vannmelonen nedover langs sidene. Del så melonen i to deler, på tvers. Bruk en tallerken eller annen rund gjenstand i riktig størrelse som mal når du skjærer ut to rundinger. Den ene litt mindre enn den andre, slik at du får to «etasjer». Lag en siste etasje med en annen melon, dersom du ønsker det.
Plasser den lille oppå den store, og eventuet den tredje på toppen. Stikk grillpinner ned gjennom etasjene, slik at de står støtt.
Smør kokoskrem på kaken, enten på hele, eller bare på en eller to av etasjene. Pynt fritt med frukt og eller bær. Skal du servere kaken til voksne, kan du sprinkle sjokoladesaus på toppen også! Skjær ut kakestykker og nyt med god samvittighet!
IMG_0057

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *