Pannekaketårn med Salt Karamellsaus

IMG_7957

En nybakt mamma fortjener et stooort pannekaketårn med salt karamellsaus!! Vi dro på barselbesøk til et vennepar idag, og tok med oss akkurat dette. Vi lagde noen pannekaker med fyll – spekeskinke, ost, stekt sopp, løk og paprika, og basilikum. Og resten gomlet vi i oss med masse karamellsaus på.

Pannekaketårn

Disse pannekakene lagde jeg på den enkleste oppskrift –

3 dl. melk
2 dl. mel – 50/50 bokhvetemel og speltmel
1 egg
1 klype salt
litt smeltet smør i røra
MASSE smør til steking – her ligger hemmeligheten…

(Til dette tårnet triplet jeg oppskriften, det ga 25 pannekaker).

IMG_7970

Så til hovedrollen… En av våre favoritt «treats» når vi skal kose oss skikkelig. Den er super til de aller fleste desserter – på is, til brownies, på pannekaker, you name it. Sausen holder seg noen dager på glass i kjøleskapet. Oppskriften gir 1 middels stort syltetøyglass med saus.

Salt Karamellsaus

100 g. Helios rårørsukker
3 ss. meierismør
3 dl. kremfløte
1 ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
1 liten ts. godt salt (f eks maldonsalt, celtic seasalt eller himalayasalt)

IMG_7962

IMG_7937

Smelt sukkeret på middels varme til det er gyldent. Ha i kremfløten litt og litt mens du rører kraftig. Det vil kunne danne seg små krystallklumper, men disse forsvinner fort igjen. Bare rør godt. Når all kremfløten er i har du i smør, vanilje og salt. La sausen koke litt inn på middels/lav varme i ca 15 minutter. Jo lenger du koker, jo tykkere vil den bli. Avkjøl litt før du heller over på glass, (eller rett på en skje og i munnen;-)

IMG_7965

Dette innlegget er sponset.

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *