Glutenfrie Superbabypannekaker

IMG_8082

Superbaby må jo ha supermat! Disse pannekakene er proppfulle av næring for små kropper. En fin måte å lure i dem frø og kjerner på. Og smøres med noe godt, f eks nøttesmør, most eple, aprikosmos el. Husk å bløtlegge røra over natten!

IMG_8091

Til ca 20 pannekaker trenger du:
50 g mandler eller mandelmel
30 g sesamfrø
40 g. gresskarkjerner
30 g. solsikkefrø
100 g. quinoamel eller quinoaflak (jeg bruker «den første grød» fra Aurion, men du kan bruke andre merker også)
20 g. kokosmasse
2 egg
5 dl. vann
1 god håndfull økologiske tørkede aprikoser (kan erstattes med 1-2 modne bananer)
5 gode ss. kaldpresset ekstra virgin kokosolje
1 ts. ren vanilje eller vaniljestang (kan sløyfes)

IMG_8086

Bland sammen mandler/mandelmel, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrl, quinoamel/flak, kokos, aprikoser og vann. La røra bløtlegge seg over natten (dette for å drepe det som finnes av antinæringsstoffer i nøttene og frøene). Aprikosene bløtlegger jeg bare med så de myknes opp. Dagen derpå tilsetter du kokos (kokos trenger ikke bløtlegging), egg, kokosolje og litt vanilje. Send røra noen runder gjennom blenderen så du har en smooth masse. Stek pannekakene i litt kokosolje til de er gjennomstekt. Nytes lune med litt godt pålegg, eller fryses ned og tas opp etter behov. Finfin babylunch! (Passer for babyer som har testet og ikke reagert på ingrediensene. Har ikke babyen prøvd hele egg enda, kan du bruke kun plommen.)

IMG_8093

Oppskriften er inspirert av boken «Baby – 100% naturlig uden tilsætning» av Rebecca Persson. 

Del dette:

0 thoughts on “Glutenfrie Superbabypannekaker

  1. Hei du:) hvilken koksolje steker du i? Jeg har begge fra cocosa, men har kun stekt i den med brun etikett, men er den egentlig så bra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *