Energikuler med Rå Appelsinsjokolade

IMG_8048 IMG_8080 Kiloene suser avgårde med denne ammingen!! Så her stappes det i mye godsaker om dagen. Disse er supre små kaloribomber du kan fryse ned eller ha i kjøleskapet og ta opp når enn du har lyst på eller trenger litt energi. Ha i det du liker – forslag kan være vanilje, kanel, kakopulver, spirulina, maca, acaipulver… Kun fantasien setter grenser! Jeg synes det er deilig med den smeltede rå sjokoladen, den er så jevn og fin og stivner fort! Med et hint av appelsin er disse små søte og friske i smaken:) Du kan også bruke andre nøtter enn jeg har gjort. Men personlig synes jeg cashew og mandler er mildest og best på smak.

IMG_8061

Jeg er heldig som har en ivrig liten kjøkkenhjelper!

Jeg bløtlegger alltid nøtter, frø og korn før bruk. Dette for å bryte ned antinæringstoffene som ligger i skallet, som hindrer kroppen i å ta opp den gode næringen. Bløtleggingen gjør det også lettere å fordøye. Jeg heller bare vann og nøtter/frø/korn i en skål og lar det stå over natten. Noen bruker en klype salt i vannet også, men det er greit uten. IMG_8008 Til 1 stort fat energikuler trenger du:
4 dl. bløtlagte Helios cashewnøtter
2 dl. bløtlagte Helios mandler
6 dl. Helios dadler uten stein, gjerne bløtlagt i en times tid for å gjøre dem mykere (er de helt ferske trenger du ikke gjøre dette)
3 gode ss. kokosolje
1 klype havsalt
50 g. rå kakaomasse
50 g. rå kakaosmør
Valgfritt: noen dråper stevia
Saften fra 1/3 økologisk appelsin
Skallet fra 1 økologisk vasket appelsin IMG_8001 Kjør nøtter, dadler og salt i en foodprosessor, med stavmikseren eller i en kraftig blender til du har en kornete masse. Velg selg hvor jevn du ønsker den. Jeg liker litt nøttebiter å tygge på så jeg finmaler ikke helt. Du må kanskje stoppe opp i blandt å skrape ned massen fra sidene. Form massen til kuler og sett dem kjølig. IMG_7997 Smelt kakaomasse og kakaosmør forsiktig i vannbad. Dette for å bevare mest mulig av den gode næringen. Ha i appelsinsaften. Smak eventuelt til med noen dråper stevia (men husk at kulene er veldig søte, det kan bli for søtt med søt sjokolade også.) Sprinkle sjokoladen over kulene, eller dypp dem ned i. Riv appelsinskallet på kulene. Sett dem kjølig til sjokoladen har stivnet. IMG_8062 Holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet. Egner seg godt til frysing.

En som ville smake på deigen...

En som ville smake på deigen…

Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *