Cinnabons (klissete kanelboller) med Spelt

IMG_7791

Til ca. 20 boller trenger du:

800 g. Helios finmalt speltmel
25 g. fersk gjær
2 dl. romtemperert H-melk
2 dl. romtemperert fløte
1 ts. kardemomme
1/2-1 ts. vaniljepulver
100 g. Helios rørsukker
1 ss. Helios grapefruktjuice (syren hjelper glutenet i speltmelet å fungere bedre!)
150 g. smør, i terninger
1 klype salt
Fyll:
50 g. smeltet meierismør
1,5 dl. Helios kokossukker
3 ss. ceylon kanel
 
Glasur:
150 g. kremost naturell
8 ss. Helios melis
Noen dråper vaniljeessens (smak deg frem)
litt melk
boller
 
Bland sammen alle ingrediensene, unntatt smøret. Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok hvis du har – hvis ikke så kan du kna fint med hendene også. Kna til alt er samlet. Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen. Husk at spelt ikke trengs å eltes like lenge som hvetemelet, men ikke vær redd for å kna så godt at alt er blandet inn! Du skal få en jevn og glatt deig. Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk. La deigen heve under et klede på kjøkkenbenken så lenge du har tid, til ca. dobbel størrelse.
boller1
Bland sammen ingrediensene til fyllet. Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne. Pensle på med smør&sukkerblandingen. Et godt lag. Rull sammen deigen så du har en pølse. Skjær opp pølsen i biter og legg bollene på et stekebrett. Gjør det samme med den andre delen av bolledeigen. Pensle med egg og stek på 200 grader til de er gyldne, ca 10 minutter. 
 
Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart:) 
Jojo boller
Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *