Babymuffins med Blåbær

IMG_8267

Søte og supre muffins til de små (og store) magene. Fin dessert som kan fryses og tas opp etter behov, til tur el. Disse er ikke glutenfrie, men kan enkelt bli det ved å erstatte sammalt spelt med f eks bokhvete og hirsemel. (De vil da bli noe mer smuldrete, uten at det gjør noe). Muffinsene passer fra det tidspunkt barnet har smakt og testet alle ingrediensene.

IMG_8291

Til 1 brett muffins trenger du:
2 dl. bløtlagte mandler
2 dl. bløtlagt sammalt speltmel
2 egg
1 moden banan
1 eple
3 ss. kokosolje (kan ersattes med smeltet smør/ghee)
1 ss. hempfrø
2 ss. bløtlagte gresskarkjerner
1 godt dryss vaniljepulver
1 ts. ceylon kanel
1 liten ts. bakepulver uten aluminium
Vann til bløtlegging
Et par gode håndfuller skogsblåbær eller økologiske blåbær (de store blåbærene du finner i butikken sprøytes fryktelig mye, så dette er ikke noe jeg ville gitt mine barn. Økologiske blåbær får du kjøpt frosne i de fleste helsekostbutikker, og innimellom på Ica. Får du ikke tak i, ville jeg erstattet blåbær med noe annet godt som ikke er fult av sprøytemidler).

IMG_8272

Har du ikke bløtlagt nøtter, korn og kjerner på forhånd, så gjør det gjerne kvelden før du skal bake. Da har du mandler, gresskarkjerner og mel i en bolle og dekker akkurat over med vann. Gjerne en liten sprut sitronsaft for å hjelpe nedbrytingen av antistoffer ytterliggere. La det stå over natten eller i noen timer. (Har du bløtlagt og tørket på forhånd må du blande i vann i røren, ha i så mye vann at du får en passelig tykk røre). Bland i resten av ingrediensene og kjør blandingen i en blender til du har en jevn masse. Vend til slutt i ca halvparten av blåbærene for hånd. Fordel massen i muffinsformer. Fordel de siste blåbærene rett i formene. Stekes ved 200 grader til de er gjennomstekt, ca 15-20 minutter.

IMG_8281

Blåbærsmoothie ved siden av?

Blåbærsmoothie ved siden av?

(Oppskriften er inspirert av boken BABY 100% naturlig uten tilsetning)

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *