Myke Havrekjeks (Babyvennlige)

IMG_7549

Beklager lite updates på oppskrifter her inne om dagen. Jeg er mye flinkere på instagram! Man sitter ikke mye stille som babymamma, for å si det mildt! Her er gutten høyt og lavt hele dagen, og når han sover, da sover jeg som regel selv også. Men det betyr ikke at jeg ikke spiser eller lager mat! Vi koser oss glugg med Kolonihagen sin middagskasse 3 dager i uken, og utenom det blir det mye deilige rotgrønnsaker som er i sesong nå, økologisk kjøtt, villfanget fisk ol. Jeg prøver å lage middager som Jonathan også kan spise. Da passer jeg bare på å ikke salte maten under tilbredning, og bruke ghee istedenfor smør (smørfett uten melkeproteiner). Vi prøver å spise middag sammen med han før han legger seg, men de kveldene vi ikke rekker dette så legger jeg av litt av vår middag til han dagen etter. Noe moser jeg, og noe får han spise på selv. Han er ikke alltid så opptatt av most mat, men liker godt å få tygge på staver med grønnsaker el. selv. Disse kjeksene er supre som slik fingermat til baby. De er rike på bla. jern fra bløtlagt havregryn, aprikos og dadler. Og tro meg – det er nok ikke bare baby som blir gomlende på disse – de er like gode til store som til små! Oppskriften er inspirert av flinke Oda🙂

(Selvfølgelig velger du økologisk hvis du har mulighet. Kun det beste er godt nok for de små spirene!)

IMG_7544

Til ca 8 kjeks trenger du:

2 dl. bløtlagt Helios havregryn, store eller små (du kan sile av overflødig vann hvis det er noe,
men min erfaring er at grynene ofte har sugd til seg alt vannet. Dette presser du ikke ut.)
1 dl kokosmasse
2-4 bløtlagte (eller kokte) Helios aprikoser
(jo fler, jo søtere blir kjeksene) –
NB Her anbefaler jeg økologiske på det sterkeste, da de konvensjonelle inneholder
svovel
2 Helios dadler uten stein
2 gode ss. Helios kokosolje
Et par dryss vaniljepulver, kanel, kardemomme & ingefær
1/2 ts. Helios bakepulver

Bland sammen alt og jevn massen i en smoothieblender, foodprosessor eller med stavmikseren. Fordel noen ss. i klatter utover et stekebrett. Stekes til de er såvidt gyldne, ca 15 minutter på 180 grader. Kjeksene stivner ikke. Oppbevares i kjøleskap. Kan fryses:)

IMG_7548Inlegget er sponset.

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *