Saftige Energimuffins

IMG_7382

Så var det plutselig gått to måneder siden jeg sist postet en oppskrift her inne. Siden da har jeg blitt mamma til verdens skjønneste lille prins og jeg har verken hatt tid eller lyst til å tenke på blogging. Her har det gått i bleieskift, melkespreng, byssing, gråting og feilsøking – men aller mest masse kos, nuss og kjærlighet. Vår lille Jonathan vil helst ikke sove noe annet sted enn på brystet eller i armene til meg eller pappaen (Takk Gud for bæresjal som vi endelig ble tipset om!!!). Men nå begynner han å skjønne at det er digg å sove i vognen også, så der ligger han å chillern akkurat nå og jeg får lov til å trykke litt på macen – hurra!

DIsse muffinsene har reddet meg denne første tiden. Dødsdeilig å bare raske med seg en fra fryseren på vei ut på trilletur (så tiner den på veien et sted), eller mellom slagene hjemme de dagene jeg ikke har fått laget noe særlig. De metter, er saftige og gode (selvom de har vært fryst!) og inneholder masse god næring og energi. Jeg vet at oppskriften har mange elementer, men her kan du enkelt bytte ut eller fjerne ingredienser. Husk bare å regulere væskemengden tilsvarende. Jeg har laget mange ulike varianter av disse alt ettersom hva jeg har i skapet, og resulatet blir alltid like godt. Muffinsene kan gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfritt mel.

TIPS! Lager du nøttemelk så er disse en fin måte å bruke nøtterestene på! Sleng dem oppi og kutt ned litt på melet som oppskriften spør etter.

IMG_7380

Til ca. 8 muffins trenger du:

3 dl. grovt speltmel (eller annet grovt alternativ)
1 dl. finmalt speltmel
0,5 dl. finmalt linfrø
1 dl. søt honning (den flytende varianten)
2 ts. bakepulver
2 ts. kanel
1 klype himalayasalt/vanlig salt
2 store gulrøtter, raspet
1 stort grønt eple, raspet
1 dl. kokkosmasse (jeg har ofte droppet denne og hatt i litt havregryn isteden)
1 dl. valnøtter, hakket (eller andre nøtter du liker)
1 dl. tørkede tranebær/bringebær (uten tilsatt sukker)
3 store egg
2 modne bananer, most
1 dl. kokkosolje
0,5 dl. olivenolje
2 ts. vaniljepulver/vaniljestang
0,5 dl. hempfrø (eller andre frø)

Bland sammen ingrediensene og stek muffinsene på 200 grader til de er gyldne.

IMG_7398

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *