«Snickers» kake (søtet med Stevia & Kokosblomstsukker)

IMG_6890

(Oppskriften gir en brødform med kake, men den kan dobles og lages i springform eller langpanne)

Fantastisk god «snickers» kake (eller peanøttkake om du vil) som jeg fikk servert på babyshoweren mine flotte venninner arrangerte for meg og bebis (se noen bilder nedenfor). Oppskriften er opprinnelig med raffinert hvitt sukker, men min flinke venninne hadde gjort om på den så den kun var søtet med stevia. Jeg hadde i litt kokossukker også i min variant. Er det ikke gøy hvordan man kan vri og vende på oppskrifter og gjøre det til sitt eget?

IMG_6844Til bunnen trenger du:
3 eggehviter (NB! plommene trenger du til glasuren!)
10 ts. kokkossukker
1 ts. rent steviapulver
100 g. salte kjeks
150 g. peanøtter, grovhakket
1 ts. bakepulver
1/2 ts. ren vanilje//1 ts. vaniljesukker

Til glasuren trenger du:
3 eggeplommer
0,5 dl. kremfløte
50 g. meiersmør
50 g. kokesjokolade (70%)
50 g. kokossukker
1-2 ss. honning evnt. 1 klype ren stevia

IMG_6882

IMG_6874

Begynn med bunnen. Stivpisk eggehvitene og ha i kokossukker + stevia 1 ts. av gangen. Vend så inn resten av ingrediensene. Ha bunnen i en smurt brødform og stek den på 180 grader i 10-15 minutter, til den er gjennomstekt (jeg glemte bort min litt, den burde vært tatt ut noe før). Mens bunnen avkjøles på benken lager du glasuren.

Ha eggeplommer, kremfløte og søtningen i en gryte. Varm opp på middels varme mens du rører. La det tykne. Ta gryten av platen og rør inn smør og sjokolade. La det tykne ytterliggere. Smør glasuren på kaken når den er tykk nok til å smøre med.

Oppbevares i kjøleskapet, der den holder seg et par dager – men den er best fersk, hvis ikke kan bunnen bli litt tørr. Lykke til!

kake2

Kake

Del dette:

0 thoughts on “«Snickers» kake (søtet med Stevia & Kokosblomstsukker)

      • Jeg kan sikkert bruke en oppskrift som jeg har på glutenfrie pepperkaker – bare uten pepperkakekrydderet. Det er vel bare saltet som utgjør forskjellen mellom kjeks og småkaker, vil jeg tro :). Jeg har virkelig lyst til å lage denne kaka. Linker til deg om det er noe jeg poster :0).
        Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *