Quinoasalat med Eple, Tranebær & Ristede Hasselnøtter

IMG_7013

En frisk og deilig quinoasalat med alt du ønsker deg – søtt, salt, surt, mykt, sprøtt… En fantastisk blanding! Oppskriften er delvis hentet fra food52.com – et supert nettsted med masse deilig inspirasjon. De kjørte en konkurranse der de skulle kåre den beste quinoasalaten, og denne ble vinneren! Ikke så rart, spør du meg.

Quinoa er absolutt verdt å bruke mer av i kosten din. Jeg har skrevet litt om det tidligere også. Quinoa er et glutenfritt frø som inneholder alle de essentielle aminosyrene som gjør det til en (nesten) komplett proteinkilde. I tillegg er det rikt på kalium, jern og magnesium. Det er faktisk noe av det mest næringsrike du kan spise! Smaken er mild så den passer til det aller meste. Bytt ut risen eller pastaen med den, ha den i salaten, eller nyt den som et eget måltid med friske urter og en god olivenolje. Et par andre av mine oppskrifter med dette vidunderfrøet finner du her og her.

IMG_7017

Til 2 personer trenger du:
1 dl rå quinoa + 2 dl kaldt vann til koking
Litt olivenolje
1/2 rødløk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
Salt og pepper
1/2 – 1 dl. hasselnøtter
1 liten håndfull tørkede tranebær
1 eple, finhakket
1 stor håndfull friske spinatblader, grovhakket
1 liten håndfull fersk persille, grovhakket
1/2 sitron

Begynn med å gjøre klar quinoaen. Frøene må skylles godt før koking! Se denne filmen for kul instruks. Sett den til avkjøling når den er ferdigkokt.

Imens frøene koker kan du forberede resten av salaten. Hasselnøttene ristes i ovnen på 160 grader i ca. 5 – 7 minutter, eller til de har en gylden farge og skallet begynner å sprekke opp. Løken og stangsellerien surres på middels-svak varme med litt olje til det er mykt, ca 5 minutter. Krydre med salt og pepper.

Når nøttene er ferdigstekt ruller du dem mellom hendene dine så det meste av skallet faller av. Grovhakk nøttene og ha dem i en salatbolle sammen med spinaten, persillen, eplebitene, tranebærene og den avkjølte quinoaen, samt løken og sellerien. Skvis over sitronen og dryss over litt god olivenolje eller nøtteolje hvis du ønsker det. Salaten blir enda bedre av å hvile litt i kjøleskapet før servering, så får smakene satt seg skikkelig! Mmm!

IMG_7024

Del dette:

0 thoughts on “Quinoasalat med Eple, Tranebær & Ristede Hasselnøtter

  1. Denne så så god ut at jeg lagde dobbel porsjon. Og jeg som aldri smakt quinoa! Utrolig godt 🙂 Nå har jeg salat til matpakka resten av uka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *