Blomkålsuppe med Pesto & Sprøstekt Bacon

IMG_6942

Idag ble jeg inspirert av Wenche på God Morgen Norge som lagde en blomkålsuppe med laks og persillepesto. Blir mye God morgen Norge nå som jeg egentlig bare sitter å venter på baby… Og det fristet veldig med en varmende suppe i dette været.. Det er topp med en suppe som denne – en fin måte å bruke opp rester på. Ikke hver redd for å eksperimentere med andre grønnsaker/egen kraft/spennende krydder/urter el. Ingen grenser for hvordan suppen kan bli! Jeg hadde en brokkolistilk liggende (pleier å spare disse for juicing) så jeg slang oppi den. Wenche hadde laks i din som så digg ut, men jeg prøver å unngå den oppdrettslaksen når jeg kan, så her ble det sprøstekt bacon fra lykkelig fjellgris isteden. (Dette får du kjøpt på bondens marked). Deilig! Med mine endringer er oppskriften (som rekker til 2 personer) som følger:

Til suppen:
3 ss. meierismør
1 blomkålholde, med stilk og blader og det hele
1 brokkolistilk (kan sløyfes hvis du ikke har)
1-2 sjarlottløk //1 liten gul løk, finhakket
1 stilk vårløk
2 dl. kylling eller kjøttkraft (dette gir best smak, men du kan bruke vann også hvis du ikke har noe annet)
1 klunk kylling- eller grønnsaksfond, hvis du har (kan fint sløyfes – da trenger du noe mer salt)
Noen dl. melk og eller fløte, alt ettersom hva du liker
Pepper og bittelitt salt (skal du ha pesto på er det ikke nødvendig med salt synes jeg)

Bacon, sprøstekt for seg

Til pestoen:
1 håndfull friske urter (jeg liker best basilikum, men bruk det du liker eller har)
2-3 ss. pinjekjerner
1 god ss. parmesan
En stooor klunk olivenolje
1 skvis sitron
1 fedd hvitløk

Begynn med å sprøsteke baconet i gryten du skal lage suppen i. (Dette gir en god grunning til smaken). Dette gjør du best ved å steke det i litt smør på middels-svak varme til det er lysebrunt. Ha baconet så over på litt tørkepapir og la det ligge der frem til servering så holder det seg sprøtt. Eventuelt fett som er igjen i gryta nå lar du være der. Ha i smør, løk og vårløk og la det surre et par minutter før du har i blomkålblader og stilker (de harde delene av blomkålen – bukettene sparer du litt) samt eventuell brokkolistilk hvis du skal bruke det. La det surre sammen et par minutter før du heller over kraften eller vannet + eventuell fond. Krydre. La det koke med lokk til stilkene er myke, ca 10 minutter. I mellomtiden kan du lage pestoen, se nedenfor. Ha så i blomkålbukettene og la det putre ytterliggere noen minutter, til også bukettene er myke. Er det lite væske igjen i gryten heller du over en del av melken/fløten. Når bukettene også er myke bruker du en stavmikser (eventuelt en blender) til å jevne suppen med. Juster tykkelsen på suppen slik du vil ha den med mer melk/fløte, og smak til med krydder. La den putre frem til servering.

Pestoen lager du superenkelt ved hjelp av en blender, foodprosessor eller stavmikser. Sleng bare sammen ingrediensene, kjør til du har en jevn pesto, og smak til.

Server suppen med pesto og bacon på toppen. Lykke til!

IMG_6939

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *