Enchiladas med Kylling og Guacamole

IMG_6759

Mexikansk «comfort food» på sitt beste! Enchiladas er enkelt å lage, smaker godt og faller i smak hos store som små. Jeg lager tortillalefsene fra bunnen med denne oppskriften, men du kan selvfølgelig bruke butikkvarianten også. Har du tid vil jeg anbefale å lage disse selv, det er mye enklere enn du tror og tar ikke mer enn 10-15 minutter ekstra. Lag gjerne dobbelt opp når du først er i gang og frys ned så har du klart til neste tacofredag:) (frys ned etter steking og avkjøling!)

IMG_6721

Til 2-3 personer trenger du:

1 stor gul løk, i tynne strimler
1 god klump smør
3 fedd hvitløk, presset
1/2 rød chilli, finhakket (eller mer hvis du liker det skikkelig spicy)
Revet skall av 1 lime (ikke det hvite!)
1/3 squash, finhakket
2 ss. tomatpuree
2-3 dl. væske – det aller beste er å bruke kyllingkraft her, men har du ikke det kan du bruke vann
2-3 kyllingbryst
1 ts. kummin
1 klype cayennepepper
Salt og pepper

Kokt ris – ca. 1 pose «boil-in-bag»

Tortillalefser
2 håndfuller revet ost

IMG_6749Guacamole
1 modne avokadoer
1/2 liten løk, finhakket
1 ss. rømme
En klype salt, pepper
1 skvis lime
Finhakket chilli hvis du tør!

IMG_6751

Ha smør og løk i en stor gryte og la det smelte sammen på middels varme. Når løken begynner å mykne har du i presset hvitløk og chilli. La det surre og mykne helt opp. Ha så i limeskall og squash, og krydre med salt, pepper, kummin og cayennepepper. La det surre et par minutter.

Imens bruner du kyllingen i en stekepanne for seg, så den blir såvidt stekt på begge sider – ikke la den bli gjennomstekt!

Ha tomatpuree og væsken opp i gryta med grønnsakene, rør rundt. Kutt kyllingen i strimler og ha den også i gryta. Nå skal blandingen likne en suppe. Sett opp varmen litt og la det koke til væsken er fordampet og du sitter igjen med en blanding som ikke er rennende. Samtidig kan du koke risen i en egen gryte. (Imens dette koker kan du jo lage tortillas!) Smak til med krydder i blandingen.

Fyll tortillasene med kyllingblanding og ris, og skvis litt lime over. Rull sammen og legg dem side om side i en ildfast form. Strø osten over. Jeg hadde også litt revet limeskall og chilli over sammen med osten. Stekes på 200 grader til osten er gylden. Server med guacamole og friske tomater.

IMG_6754

Del dette:

0 thoughts on “Enchiladas med Kylling og Guacamole

 1. Prøv denne guacamolen:
  2 avokado
  4 vårløk
  2-3 fedd hvitløk
  1/2-1 chili
  Sitron
  Salt og pepper

  Putt i en kjøkkenmaskin og mos det godt sammen.

  Denne er min favoritt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *