Deilig fiskesuppe på kokkosmelk (med futt i)

IMG_6674

En smakfull og litt lettere fiskesuppe som kan være utgangspunktet for dine egne favorittsmaker. Ha i det du liker av fisk og/eller skalldyr og nyyyt smaken av litt spicy sommer…

Til 2-3 personer trenger du ca.:
1 god klatt meierismør (er du melkefri kan dette erstattes med olje)
1 middels stor gul løk, skåret i tynne strimler/skiver
1/2 rød chilli, kuttet i tynne ringer (eventuelt mer/mindre etter hvor mye «futt» du ønsker i suppen)
Ca. 5 cm. ingefær, revet
2-3 gulrøtter, i strimler (det er lurt å bruke potetskrelleren!)
2 hvitløksfedd, finhakket
1/3 fennikkel, i tynne strimler
2 vårløk, finhakket
1 lime, skallet og saften
2 dl. hvitvin (du kan fint bruke alkoholfri!)
En god håndfull friske urter – f eks. persille, basilikum, gressløk – 1, 2 eller alle 3
5 dl. fiskekraft (det aller beste er hjemmelaget, men Jacobs sin er også fin, eller et annet merke.. Bare pass på at den faktisk er laget av ekte råvarer og ikke tilsatt for mye rart… Tørr buljong er IKKE det samme)
Noen dl. rekekraft eller blåskjellkraft som du enkelt lager selv (se nedenfor)
1 boks kokkosmelk (jeg bruker Santa Maria sin økologiske)
1 dl. fløte eller rømme (er du melkefri kan dette fint sløyfes)
4-500 g. valgfri fiskefileet – jeg bruker hvit fisk
Reker/blåskjell/andre skalldyr som du måtte ønske å ha i

IMG_6645Ha smør, løk, chilli, ingefær, halvparten av gulrøttene og halvparten av fennikelen og revet limeskall (ikke det hvite!) i en stor gryte. La det surre seg mykt på middels varme i noen minutter. Ha over hvitvinen og la dette koke med lokket av til nesten all vinen er fordampet (ca. 15 min).

IMG_6651

Skal du bruke reker eller blåskjell i suppen er det superenkelt å koke kraft av dette som smaker deilig i suppen. Skal du bruke reker skrellel du dem og har skallet i en gryte og dekker til med vann og en klunk hvitvin. La det koke i ca. 20 minutter og siler av den deilige kraften. SKal du bruke blåskjell damper du disse i en gryte sammen med hakket sjalottløk og hvitvin, eventuelt blandet med litt vann, og bruker all denne kraften til suppen.

TIlbake til suppen. Ha fiskekraften + eventuell reke/blåskjellkraft oppi gryta med grønnsakene. Krydre med salt og pepper. La det putre til du synes smaken begynner å komme seg. Da har du i resten av grønnsakene – resten av gulrøttene, fennikelen og vårløken. La suppen putre videre et par korte minutter. Så har du i kokkosmelk, fløte/rømme og fisk som du har kuttet i mindre biter, samt litt av urtene. La suppen trekke til fisken er ferdig. Smak til med mer friske urter, salt pepper og presset lime på slutten. Skalldyrene legger du på tallerken ved servering.

IMG_6666

Lykke til!

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *