Brownie Cookies álá Valentines Day

IMG_6586

Kanskje du skal overraske din kjære med disse deilige cookiesene på Valentines day? La dem være som de er, eller bruk små hjerteformer til å kutte ut hjerter. Jeg lager disse på mørk sjokolade av god kvalitet (bruker Lindt sin 70%), og dette gir en mørk sjokoladesmak. En voksen-cookie som smaker deeeilig med vaniljeis… Vil du ha en mildere smak, som også er mer barnevennlig, kan du bruke en sjokolade med 50% eller 30% kakaoinnhold. (Husk bare at jo lavere kakaoprosent i sjokoladeplaten – jo mer sukker inneholder den!) Oppskriften er opprinnelig basert på Donna Hay sin, med mine små endringer.

IMG_6601

Til 12 store cookies trenger du:
2 egg
75 g. kokkossukker
75 g. rørsukker
35 g. finmalt speltmel
1/4 ts. bakepulver
1 ts. vaniljesukker/eller 1/2 ts. rent vaniljepulver
200 g. sjokolade
50 g. smør

IMG_6605

Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Sil i melet og bakepulveret og ha i vaniljen. Rør forsiktig sammen. Smelt smøret og sjokoladen på svak varme til det er helt smeltet. Vend det forsiktig inn i røren. La den stå noen få minutter for å stivne litt før du har topper over på et stekebrett med bakepapir. Jeg tar ca. 1 ss. røre pr. cookie. La det være godt med mellomrom mellom cookiesene på brettet da de vil smelte litt utover. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter – pass på, det kan være vanskelig å se om de brenner seg! Avkjøl cookiesene på rist og dryss over litt melis hvis du ønsker det. Eller smør på litt vaniljeis… Happy valentines! <3

IMG_6621

Del dette:

0 thoughts on “Brownie Cookies álá Valentines Day

  1. Så utrolig godt dette så ut. Min sønn på 9 elsker brownies og i er oppslukt i valentinesdagen. I morgen har vi avtale om å lære mer om dagen, lage kort til kjæresten hans, og kanskje lager vi også disse da 🙂

    • Så koselig, det hørtes ut som en kjempefin dag!! Da ville jeg anbefalt å bruke en lysere sjokolade i slik at ikke smaken blir så mørk og intens for han:) eventuelt kan dere kutte ned litt på sjokolademengden også. Ha en fin dag!!

  2. Hei Caroline. Går det ann å bytte ut kokkossukker med noe annet? Er liksom ikke noe jeg pleier å ha hjemme. I såfall kan man kjøpe det på helsekost av typen Life eller no..? Og går det ann å ha dette i små kakeformer også. (tilpasset til en pers) Eller må de ligge rett på bakepapiret?

    • Hei! Du kan helt fint bytte det ut med vanlig rørsukker. Men du får kjøpt kokkossukker på alle helsekostbutikker, også den du nevner:) Kokkossukker er helt naturlig, påvirker ikke blodsukker i like høy grad som rørsukkeret, og inneholder mer næring. Jeg har ikke prøvd å steke dem på noen annen måte enn rett på bakepapiret, men du kan jo prøve på et par stykker først? Da vet jeg ikke hvor sprø de blir bare, blir kanskje mer som muffins. Lykke til=D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *