Super Sjokolade Shake + litt om nøttemelk

IMG_6236

Hei dere! Håper dere har kost dere den siste tiden! Siden sist har jeg rukket en tur til Florida og kost meg med masse deilig mat og litt sol (det var jo denne stormen…)

IMG_6161

IMG_6147

Jeg bare ELSKER USA sitt fantastiske utvalg av matvarer. Whole foods er min favoritt matbutikk med alt du kan ønske deg av økologiske, ville, rene alternativer. Jeg får nesten lyst til å flytte over dit bare pga maten! Heldigvis fikk jeg kjøpt med meg litt forskjellig hjem. Selvom det nesten ikke ble plass til den slags i baggene – vi hadde handlet så mye babyutstyr at vi slet med å få plass til alt… Riktig nok har vi handlet klær i alle størrelser for 1 helt år frem i tid. Han må jo rekke å få brukt alt også;) Så her går det mye i baby om dagen! Nå som jeg endelig er ferdig med eksamen skal jeg bare nyte tiden frem til fødselen og kose meg med innredning av gutterom, lesing av mammabøker, yoga og turer i frisk luft. Og litt kokkelering og blogging, selvfølgelig.

IMG_6125

Jeg skriver ofte mandelmelk eller nøttemelk i ingredienslisten i oppskriftene mine. Jeg bruker nøttemelk som et alternativ til kumelk så ofte jeg kan – nøttemelken inneholder mer næring og det er enklere for kroppen å ta opp næring fra nøtter enn fra melk fra kua. Dessuten er jeg ikke spesielt opptatt av den kumelken vi får kjøpt i matbutikken; den er både pasteurisert og homogenisert før den tappes på kartonger – og i denne prosessen (som skal drepe bakterier) drepes også mye av næringen. Og melken er av den grunn heller ikke så «fersk» som du kanskje trodde… Veldig mange menneskemager er dessuten svært sensitive når det kommer til «vanlige» melkeprodukter, noen er det uten å vite det selv til og med. Jeg vil faktisk påstå at de fleste tarmsystemer er sensitive. Det kan derfor være helt topp å bytte ut noe av kumelken med nøttemelk. Her får du super næring fra nøttene, det er enkelt å få tak i hel-økologiske nøtter (i motsetning til økologiske kuer, med mindre du har dem og melker dem sjæl), du kan lage den selv så den er superfersk, og det smaker så godt!! Jeg digger denne filmen som viser deg hvordan du gjør det!

Denne shaken er en super kilde til flere viktige næringsstoffer. Hempfrøene sørger for masse protein og alle de essensielle fettsyrene vi trenger. Du kan lære mer om disse superfrøene på den fine bloggen her. Rå kakao står for antioksidanter. Kokkosoljen og avokado for sunt fett! Godt for både kropp og sjel…

Til 1 glass sjokoshake trenger du:
2 dl. mandelmelk (eller annen nøttemelk)
2 ss. hemphjerter (hempfrø uten skall)
1 ss rå kakao pulver (eventuelt et økologisk bakekakao pulver)
1 ss kokkosolje
1/2 avokado
1 klype vanilje
1 klype salt
1 ss. honning eller lønnesirup (vil du ha den helt sukkerfri kan du bruke steviadråper isteden)

IMG_6253

Miks i blenderen og nyt den iskald! Vi snakkes snart igjen!

PS! For dere jusstudenter der ute er jeg nå fast spaltist i Pacta. I hver utgave vil du finne to oppskrifter fra meg som er enkle og billige.

Del dette:

2 thoughts on “Super Sjokolade Shake + litt om nøttemelk

  1. Hei Caroline! Blir så inspirert av oppskriftene dine, og ikke minst de humørspredende innleggene:) Skryt! Hva er planen med jussen og babyen? Og kunne du kanskje laget et innlegg med produkter du bruker til hår, ansikt osv? Bare hvis du orker:) vet det er en matblogg, men siden du er opptatt av rene ingredienser uten unødvendige stoffer, er det interessant å høre hva du bruker, annet enn matingredienser:)

    • Hei! Så hyggelig at du blir inspirert:) Planen med juss og baby er ett års permisjon fra studiene, også begynne på igjen når samboern tar ut pappaperm. Ja jeg har tenkt på et sånt innlegg, så det skal jeg få til:-) Jeg bruker mest oljer på huden:) Men jeg skal skrive litt mer om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *