Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser)

IMG_5974

Som dere kanskje har sett på de siste par inleggene er det fabrikk-produksjon av julegaver hos oss om dagen. (Se Knekkebrød på glass og Kakao på pinne). Hjemmelaget kroppsskrubb er også en superkoselig ting å gi bort – 100% hjemmelaget, 100% naturlig og 100% laget med omtanke og kjærlighet. Skrubben holder seg godt på glass så du kan fint lage den nå, og gi den bort på juleaften – og mottakeren trenger ikke bruke opp alt på en gang. Jeg hadde med et glass skrubb til en venninne som arrangerte julemiddag forleden, og hun ble kjempeglad! En hjemmelaget gave har det lille ekstra over seg – alle kan jo kjøpe en blomst i butikken.

Jeg bruker fint havsalt når jeg lager skrubb fordi det også passer til noe mer sensitiv hud. Har du hud som tåler mye kan du bruke grovt havsalt, men jeg synes ofte det blir litt for «hardt». I innvandrerbutikker kan du kjøpe store poser salt til en billig penge. Det samme gjelder olje – mandelolje er rådyrt på helsekost, men billig på innvandrerbutikker. Pass bare på at du kjøper en som virkelig ER mandelolje, og ikke bare noe kjemisk fremstilte greier. Read your labels! (Du kan bruke en annen olje enn mandelolje også. Jeg vet noen bruker olivenolje og kokkosolje f eks. Men jeg synes olivenolje lukter for mye, og kokosoljen stivner i kald temperatur. Så mandelolje funker best spør du meg! Den er også suuperdeilig på huden. Så myk og god!) Essentielle oljer får du kjøpt på helsekost, prisen varierer litt utfra hvilken du velger. Hver olje har sin egen lukt og sitt eget virkeområde. Lavendel er f eks avslappende, mens citrus er oppkvikkende. Sjekk urtekildens planteleksikon på rolv.no/urtemedisin

IMG_5995

Jeg bruker eucalyptus i disse. Om eucalyptus sies det:

«Den eteriske oljen har en generelt kjølende effekt på kroppen. Den virker febersenkende, oppkvikkende og styrkende, og kan klarne og stimulere hjernen, og derved motvirke døsighet. Oljen er ellers antiseptisk, bakteriedrepende, virushemmende, sopphemmende, slimløsende, betennelseshemmende, sårlegende, krampeløsende, smertestillende, blodrensende, urindrivende, nyrestimulerende, antirevmatisk, parasittdrepende, insektbekjempende, lukthemmende og rødmefremkallende. Eukalyptus virker stimulerende på blodsirkulasjonen og bidrar til å varme opp kalde ledd.»

Synes du fargen er kjedelig kan du tilsette en kilde til farge. Jeg ville ikke brukt fargedråper fra vanlig matvarebutikk, da disse ikke er naturlige, og derfor ikke fine å ha på huden. Men på helsekosten kan de hjelpe deg med farge også. Eventuelt kan du ha i litt tørkede roseblader eller lignende.

IMG_5979

Du trenger:
Fint havsalt
Mandelolje
Noen dråper essentiell olje

Ha salt i en bakebolle og hell over litt mandelolje. Ikke ha i for mye mandelolje av gangen. Rør inn litt og litt mandelolje til du har en tykk, oljete saltmasse. Drypp da i noen dråper eucalypus (eller tilsvarende). Jeg bruker ca. 5-6 dråper til et lite glass med skrubb. Ha den ferdigblandede skrubben over på glass, og pynt med hyssing eller det du måtte ønske. Det er fint å skrive på hva den inneholder, i tilfelle noen skulle ha allergier.

IMG_5993

Lykke til og god førjulstid så lenge!

Ps! Hjemmelaget tacokrydder på glass er også en fin gave. Se min oppskrift her.

IMG_6003

Del dette:

0 thoughts on “Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser)

  1. Pingback: Min Naturlige Hudpleie | Smak av Himmel

  2. Pingback: Ren, Hjemmeblandet Massasjeolje (superenkelt!) | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *