Gavetips: Knekkebrød på Glass

IMG_5959

HEI! Et lite gavetips midt i julestria! Du har mel, nøtter og frø på glass, og personen som mottar gaven blander bare ut med vann og steker deilige knekkebrød når han/hun måtte ønske det. Pynt glasset med litt julestemning, og heng på et kort med instruksjoner – så har du er superkos julegave med masse kjærlighet og omtanke i. Sånn, nå kan du fortsette med de 7 slagene 😉

IMG_5965

Til 1 stort Norgesglass trenger du ca.:
(holder til 1-2 stekebrett med knekkebrød)

2 dl. grovt mel (jeg bruker siktet rug)
2 dl. store havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl. gresskarkjerner
1,5-2 dl. solsikkekjerner
1 dl. linfrø
1 dl. mandler eller valnøtter, finhakket
1 dl. kli
1 dl. frøblanding eller nøtteblandig etter eget ønske (kan sløyfes)
1 god klype salt

IMG_5961

Legg det tørre lagvis i glasset. Ingrediensene skal blandes ut med ca. 5 dl. vann + 1 ss. honning, til en tykk røre. Så fordeles utover stekebrett med stekepapir. Det kan være greit å bruke en fuktet slikkepott for å få knekkebrødene så tynne som mulig. Bruk en pizzakutter el. til å dele opp massen i ønsket størrelse før steking. Stekes på 170 grader i ca. 20 minutter, så på 100 grader i ca. 1 time – følg med! Avkjøles, knekkes opp og oppbevares i kakeboks. Smaker deilig med alt slags pålegg:)

IMG_5969

Del dette:

6 thoughts on “Gavetips: Knekkebrød på Glass

  1. dette var jo et helt fantastisk tips! Jeg elsker disse knekke brødene, og jeg kunne tenkt meg å gi disse som gave til en venninne. Men desverre har datteren hennes nøtte allergi, og hun kan ikke tilberede/steke noe med nøtter i huset. Finnes det noe man kan erstatte mandlene med??

    • Så hyggelig:)) Ja det er ikke noe problem å kutte ut nøtter. Du kan erstatte det med andre frø, eller bare ha litt mer i av de frøene du liker. Pass bare på å regulere vannmengden – du trenger kanskje litt mindre vann uten nøtter. Røren skal være litt tykk, men helt våt:) Masse lykke til og god jul!:)

  2. Pingback: Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser) | Smak av Himmel

  3. Pingback: Hjemmelaget Bodyscrub (Kun 3 ingredienser) - Smak av himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *