Basilikum & Spinat Pesto (på gamlemåten)

IMG_5567

Ingenting er vel bedre enn en digg, hjemmelaget pesto! Full av smak og farge, og kan brukes til det aller meste. Du kan til og med ha den på et glass og gi den bort til noen du er glad i. Heng på noen hjemmelagde grissini eller kjeks så har du en presang med masse omtanke og smak. Dette er en «klassisk» grønn pesto som jeg spicer opp med spinat for litt ekstra næring. Når jeg har tid liker jeg å lage pestoen på «gamlemåten» – for hånd i en morter. Det tar litt mer tid, men gir en fantastisk smak som brer seg i hele rommet! Også kan du jo bare se på det som dagens lille treningsøkt;) Skal du lage denne og gi bort så kan du fint doble, tredoble eller kvadruple (er det noe som heter det?!) oppskriften, så har du nok til flere små glass. Og husk å beholde ett selv – hvis ikke vil du angre! Pestoen holder seg godt noen dager i kjøleskapet. Lykke til og god første uke i advendt:)FotoFlexer_Photo

Til 1 lite glass pesto trenger du:
1 håndfull pinjekjerner
1/2 lite fedd hvitløk
1 god håndfull fersk basilikum
1 klype salt
1 håndfull spinat uten så mye stilker (ca. like mye spinat som basil)
Saften av 1 sitron
ca. 80 gram revet parmesan (1 god håndfull)
litt pepper og salt til slutt

IMG_5543

Rist pinjekjernene forsiktig i en tørr panne til de har en såvidt gylden farge. Pass på så det ikke brenner seg – rør hele tiden! Ha disse sammen med hvitløken i morteren først og mos til du har en «paste». Ha denne til siden. Mos basilikumen og spinaten sammen med litt salt i morteren så lenge du orker. Ha i pinjekjernemassen, sitron og parmesan og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Ta-da! Smaker deilig som fyll i kyllingbryst, eller som saus til pastaen. Eller på små kjeks.

IMG_5557

IMG_5562

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *