Grovere Gulrotkake (Muffins) + litt babysnakk

IMG_5158

Det er jo alltid noe å feire, ikke sant? I helgen feiret vi at vi skal bli gutte-foreldre! Det er så spennende! Siden jeg bare har en søster og ingen brødre, og vi ellers også bare har jentebabyer i familien, er jeg superspent på hvordan det blir med en liten prins i huset. Det var virkelig på tide med en gutt i denne jentefamilien, så det blir gøy! (Guttepappaen er helt i hundre – en lekekamerat!) Og han kommer nok til å trives som den (foreløpig) eneste prinsen blant sine kusiner. På ultralyden gikk de også gjennom alle de små organene hans og kontrollerte at alt så bra ut, og at han vokser fint. Vi så fire hjertekamre, hjernen, fingre, tær, til og med leppene fikk vi se! Og hele ryggraden oppover. Det var en helt utrolig opplevelse. Han er så pen! Han hadde mye fore der inne, hoppet og spratt og ville ikke ligge stille – mye energi allerede! Terminen er fortsatt 1. april i følge jordmor. Kommer han på tiden så blir han født midt i værens tegn! Både mamma og en av mine beste venninner er værer og de er supre folk, så det lover godt;) (For dere som synes det er gøy med stjernetegn kan dere lese om barnet ditt i de ulike tegnene på denne nettsiden. ) Stemmer det som står der om væren som barn så må jeg visst ha førstehjelpsskrinet klart og klippekort hos legevakten – hjælp!

IMG_5172

IMG_5205

Nok babaysnakk! Over til oppskriften… Vi er vel alltid på jakt etter verdens beste gulrotkake? Og nå trenger du ikke lete lenger! Aldri har jeg smakt en så saftig og god gulrotkake som denne. Det har blitt min samboers favoritt, og alle jeg serverer den til elsker den! Jeg tok med noen på jobben denne uken og de ble borte med en gang;) Oppskriften er opprinnelig fra bloggen Kristins Middagstips, og du finner den her. Jeg bruker grovere mel og ikke noe hvitt sukker i min variant, men du kan selvfølgelig gjøre som du vil.

IMG_5174

Til ca. 2 brett med muffins trenger du:
4 egg
1,5 dl. rørsukker
1,5 dl. kokkossukker
3 dl. fibramel (dette er et grovt, finmalt hvetemel du får kjøpt i butikken)
2 ts. natron
2 ts. kanel
1 ts. salt
1/2 ts. ren vanilje (eller 1 ts. vaniljesukker hvis du bruker det – Helios har en økologisk variant!)
1,5 dl. klar olje (solsikke eller raps)
7,5 dl. revet gulrot

IMG_5153

Til glasuren:
200 g. kremost naturell
1 ts. vanilje (eller 2 ts. vaniljesukker)
100 g. romtemperert smør
250 g. melis (bruk Sukrinmelisen for en sukkerfri variant)

IMG_5167

Pisk sammen egg og sukkeret til tykk eggedosis. (Her bør du bruke en automtisk vips, hvis ikke tar det veldig lang tid – i verste fall kan du se på det som dagens trening!) Tilsett oljen, så siler du i det tørre. Rør godt. Vend inn revet gulrot med en slikkepott til slutt. Fordel røren i muffinsformer. De beste formene er de stiveste, men har du ikke det så sett gjerne 2-3 former i hverandre, slik at ikke røren blir for tung for dem og flyter utover i ovnen. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle – du vil jo ha plass til glasuren på toppen!

Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca. 10-15 minutter – følg med! Stikk en gaffel eller pinne ned i for å sjekke om de er ferdig stekt. Virker de tørre inni er de klare. Avkjøles på rist.

Ha glasuren i en sprøytepose hvis du har – hvis ikke kan du bruke en vanlig matpakkepose og klippe et lite hull i. Fordel pynten som du vil, jeg lagde små topper på disse.

IMG_5200

God helg til deg! Og ps. Idag (lørdag 9. november) er det biodynamisk gårdsmarket utenfor Litteraturhuset, hvis du bor i Oslo. Sjekk ut eventet på facebook «Biodynamisk gardsmarked» for åpningstider og mer informasjon. Kanskje vi ses der?

IMG_5291

 

Del dette:

0 thoughts on “Grovere Gulrotkake (Muffins) + litt babysnakk

  1. De såg virkelig gode ut! Så fine bilder i dette innlegget:-)
    Å være på ultralyd er helt fantastisk, blir nesten litt rørt av å tenke tilbake på det, det «første» møtet med barnet i magen:-)

  2. Dette innlegget er såå fint! Veldig stas med gutt, snart blir det livat ja!!

    Stor klem <3
    (Ok nå fikk jeg lyst på muffins )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *