Caramel Brownies med Kokkossukker & Speltmel

IMG_5509

En mektig og god brownie som noen kanskje vil kalle konfektkake. Den inneholder lite mel og kun kokkossukker («palmesukker») som er snillere mot kroppen og blodsukkeret – og har mer næring i behold enn raffinert hvitt sukker. Jeg synes kokkossukkeret nesten gir en karamellsmak sammen med sjokoladen. Mmm! Kaken smaker best dagen derpå etter en natt i kjøleskapet og er nydelig litt kald. Kan fryses ned i biter og tines når det trengs!

Fyll den gjerne med nøtter. Jeg skulle ha med disse i bursdag og jeg vet det ofte er noen som ikke liker nøtter så jeg lagde den uten – men det er aller best med valnøtter, mandler eller begge deler i 🙂 ca. 200 gram grovhakkede nøtter til denne oppskriften. (Oppskriften er inspirert av Fru Timians sin browniesoppskrift). God helg!

IMG_5485

Til 1 langpanne trenger du:

300 g. mørk sjokolade (ikke bruk mørkere enn 70%, jeg synes det er best med 50% i denne)
300 g. smør
5 egg
400 g. kokkossukker
200 g. speltmel
2,5 ts. øko vaniljesukker
Litt melis/sukrinmelis til pynt

IMG_5496

Begynn med å smelte smøret. Ta gryten av platen og la sjokoladen smelte i smøret.  Pisk egg og sukker til en luftig og fin eggedosis. Jeg synes det er enkelst å bruke en maskin her, men det går selvfølgelig fint for hånd også – vær bare obs på at dette tar noe lenger tid, så ikke gi opp halvveis selvom det blir tungt!

Ha sjokolade og smørblandingen forsiktig i eggedosisen, og fortsett å piske til det er godt blandet inn. Sil i mel og vaniljesukker. Bruk en slikkepott og vend forsiktig alt sammen – ikke rør for mye, da kan røren miste luftigheten. Ha i eventuelle nøtter hvis du ønsker det.

Ha røren over i en papirkledd langpanne og stek den på nederste rille på 200 grader, i ca. 20-25 minutter. Den skal ikke virke «løs i fisken», men skal være litt myk i midten. Lykke til!!

IMG_5516

 

 

Del dette:

0 thoughts on “Caramel Brownies med Kokkossukker & Speltmel

  1. Disse ser kjempegode ut!
    Du, jeg lurte på noe… mormore min er nettopp blitt diagnostisert med diabetes og jeg lurte på om du kunne legge ut en blondie oppskrift som hun også kan spise? Gjerne med tranebær?

    • Hei! Så hyggelig! Jeg har ikke laget blondie før, men jeg tar gjerne en utfordring! Kan prøve å lage en sukkerfri og god variant i løpet av desember:) God helg til deg og mormor <3

  2. Hei 🙂 Denne ser jo absolutt RÅGOD ut! Men, jeg lurer på om du har et forslag til hva jeg kan bytte ut speltmelet med? Til noe glutenfritt mel – vil jyttemel gjøre den like fin? Eller bokhvetemel? 🙂

    • Så hyggelig:) Jeg har ikke prøvd med noe annet mel enn spelt, så jeg kan ikke anbefale noe som jeg vet vil gi et godt resultat. Bokhvete vil nok gi en for skarp smak.. Jyttemel har jeg ikke så mye erfaring med. Så det beste alternativet er nok lyst glutenfritt mel:) Si gjerne fra hvordan det gikk! Lykke til:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *