Grove Cookies med Mandler + litt om ventingen…

IMG_5040

IMG_5072

Ikke nok med at man må vente i 9 måneder på å få møte den lille man har i magen – man må vente i 18 UKER på å få vite om det er gutt eller jente!! Guri, så mye venting dette innebærer… Jeg holder på å gå på veggen nå – har så lyst til å finne ut om det er en hun eller han. Saumfart nettet for gamle myter og tester. (Men de har ikke akkurat vært samstemte på svarene, haha!) Det handler vel om at man har et stort ønske om å bli kjent med han/hun man bærer på – jeg vil liksom få vite så mye som mulig som kan si noe mer om hvem det er inni der.. Hittil har vi brukt begge betegnelser bare for å helgardere oss – da tar en av oss feil, men en av oss må jo da ha rett også;) Jeg sier «hun» og pappan sier «han». En veldig tilfeldig fordeling, altså! For vi har faktisk ingen preferanser når det kommer til kjønn. Før jeg ble gravid forstod jeg ikke så mye av dette. Jeg var sikkert den første til å spørre gravide om «håper du på gutt?» eller «du håper vel på jente nå som du har en gutt?» osv. Men alltid fikk jeg svaret at «nei, det spiller ingen rolle hva det er!» Og jeg tenkte i mitt stille sinn at, «særlig, selvfølgelig vil hun ha jente nå når hun har to gutter fra før». Først da jeg selv ble gravid forstod jeg greia! Det spiller jo faktisk ingen rolle om det er gutt eller om det er jente!! Det som betyr noe er at den lille har det bra og storkoser seg der inne. Men jeg forstår også mine venninner som spør meg hva jeg håper at det er. Heldigvis kan jeg smile lurt og si at de forstår det når de selv blir gravide;)

Men SNART er (den første) ventetiden over! På torsdag skal vi på ultralyd og få svaret! Jeg vet selvfølgelig at det ikke er alltid de kan se kjønnet – noen ganger kan bebisen ligge på en måte som gjør det vanskelig. Men jeg hååper de klarer å se det på torsdag:)

Mens vi venter lagde jeg disse deilige, grove kjeksene! Oppskriften er inspirert av «Sunne runde» fra bladet Ren Mat (et blad jeg kan anbefale på det sterkeste, masse gode artikler og spennende oppskrifter!) Og de ble utrolig gode! Jeg sitter å knasker på en as we «speak», mens pappa-to-be lager middag (neida, det er ikke bare jeg som lager maten her i huset!)

Mandler er supert for alle, men spesielt godt for gravide! Særlig hvis du ikke drikker/spiser melkeprodukter, er disse en god kilde til kalsium som barnet trenger for et sterkt sjelett. I tillegg inneholder de små nøttene protein, mye sunt fett, jern og kostfiber.

Til ca. 20 kjeks trenger du:
200 g. smør
200 g. kokkossukker (eventuelt blandet med rørsukker)
100 g. sammalt rug
100 g. finmalt spelt
50 g. sammalt bygg
1/2 dl. melk av valgfritt slag
1 ss. yoghurt naturell eller kefir (jeg vil tro at denne kan sløyfes, dersom du ikke har melkeprodukter i kosten din)
1 ts. havsalt eller himalayasalt
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker (eller 1 liten ts vaniljepulver)
3 never mandler, skivet eller grovhakket

IMG_5033

IMG_5042

Rist mandlene litt i en tørr panne, så de får litt farge på seg. Ha smør og sukker i en miksmaster eller en bakebolle. Kjør/rør på full guffe til alt er godt samlet og blandet. Rør inn det tørre. Så det våte. Rør til du har en samlet deig. Fordel deigen utover et bakepapir på et stekebrett. La det være litt mellomrom mellom hver kjeks. Jeg tar ca. 1 ss. deig pr. kjeks, og trykker klumpen litt ned. Ha noen skiver mandler på toppen av hver deigklump. Kjeksene stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne. Pass på så de ikke brenner seg! Avkjøles på et stekebrett.

IMG_5059

 

Del dette:

0 thoughts on “Grove Cookies med Mandler + litt om ventingen…

  1. Så spennende! Jeg hadde ordinær ultralyd på selveste 23-årsdagen min i fjor, og fikk vite at det sprellet ei lita perfekt jente der inne i magen. Nå ligger hun og sover trygt i senga si fem meter fra meg. Det er virkelig den mest fantastiske følelsen i hele verden 🙂

    Cookiene ser kjempegode ut! Cookies er alltid en suksess 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *