Superenkle Grove Müslirundstykker

img_4397

Jeg ble så skuffet da jeg kjøpte et müslirundstykke på Kaffebrenneriet at jeg måtte rett hjem å lage mine egne. Kaffebrenneriet sitt var saftig nok, men det var aaaltfor lite fyll i! Det går jo faktisk ikke an å kalle noe et «müslirundstykke» når det nesten ikke finnes spor av müsli inni. Så her kommer min versjon!

Dette er en fin måte å bruke opp frø og nøtter du har liggende i skapet på. Ikke la deg begrense av min oppskrift men bli heller inspirert og bruk det du har! Nesten alt funker her. Det viktigste for den gode smaken er nøtter sammen med noe søtt som f.eks. rosiner og tørket frukt. Server dem varme med brunost eller syltetøy. Jeg bruker en fantastisk lokal brunost fra Heidalen. Mmmm!

img_4366

Til ca. 20 rundstykker trenger du:
1 pose grovbakstmel (eller 400 g. finmalt spelt/hvetemel og 600 g. grovt mel)
1 pose tørregjær
ca. 7 dl. fingervarmt vann
2 ts. salt
1 ss. sukker
100 g. valgfrie nøtter, grovhakket
80 g. rosiner
80 g. tørket fersken/aprikos (kan sløyfes)
50 g. gresskarkjerner
50 g. solsikkekjerner
50 g. linfrø

img_4384

Rør ut gjæren i vannet sammen med sukker og salt. La den virke et par minutter før du har i melet. Elt godt. Bruker du en kjøkkenmaskin så elter du i ca. 5 minutter, elter du for hånd må du kna gode 10 minutter. (Se på det som en treningsøkt!) Deigen hever bedre når den er godt knadd. Ha i fyllet ditt og rør dette godt inn. Ha i mer vann hvis det trengs. Deigen skal være ganske fast, men ikke tørr.

img_4388

 

La deigen heve under et klede i ca. 45 minutter. (Deigen er så grov at den ikke vil heve så mye som til dobbel størrelse). Fordel deigen i emner med ønsket størrelse. jeg liker å forme dem litt avlange, men du kan også gjøre dem runde eller firkantet. Rull dem i frø hvis du ønsker det. Jeg brukte gresskarkjerner på halvparten av deigen her.

img_4421

Fordel dem ut over to stekebrett med håndkle over og la dem etterheve i ca. 1-1,5 time (eller så lenge du klarer å vente). Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter, steketiden varierer ut fra størrelsen på rundtstykkene. Når du skal teste om de er ferdistekt banker du på undersiden og hører etter en hul lyd. Får du det, er de ferdige! La dem avkjøles litt før du skjærer i dem.

 

img_4416

Egner seg til frysing. Da tiner du dem forsiktig i ovnen på 100 grader.

 

 

 

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *