Sommerlig Pastasalat på Grillet Aubergin

IMG_1234

En sommerlig, smakfull og enkel pastasalat. Blandingen grillede og rå grønnsaker gjør seg så godt i salat, synes jeg. Og jeg elsker å bruke sensongbaserte varer i salaten- Reddikene er kjempegode nå – crispy og nesten litt søte på smak. Og hvilken nydelige farge!! Og med disse spennende smakene er det ikke engang nødvendig med dressing. Olivenolje, salt, pepper og lime holder for meg her. Men eksperimenter gjerne med en dressing du er glad i! Eller lag en rask vinaigrette av olivenolje, sennep og kanskje litt presset appelsin.

IMG_1211

Til 2 personer trenger du:

1 Aubergin
1 Squash
1 pose fersk babyspinat
1 liten håndfull soltørket tomat (jeg bruker den som er helt tørr og ikke ligger i olje, men gjør som du vil), i mindre biter
5-6 fersk reddik, i tynne skiver
1 håndfull fersk basilikum
1 avokado, i skiver
Fetaost
God olivenolje
Lime
Salt og pepper

ca. 1 kopp pastaskruer (jeg brukte glutenfri pasta her, men bruk det du liker)

IMG_1217

Kok opp vann og ha i pasta og salt. Del auberginen i skiver på langs. Del squashen i runde skiver. Fordel aubergin og squash på et stekebrett og ha over olivenolje, salt og pepper. Grill skivene i ovnen (eller på grillen) på 200 grader i ca. 10 minutter, mens du forbereder resten av salaten.

Vask spinat og reddik godt og ha det i en bolle. Når squashen er ferdiggrillet deler du rundingene i to og har dem i bollen. Bland inn soltørket tomat, basilikum og silt pasta. Legg auberginen på et serveringsfat og fordel salaten over. Press lime over det hele. Smuldre over fetaost, legg på avokado, sprinkle med olivenolje og dryss på salt og pepper. Server med et godt glass vin eller en juice.

IMG_1222

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *