Verdens Beste Brownie Volum II

IMG_3405

Jeg vet jeg har postet denne oppskriften før… Men jeg klarer ikke dy meg – her kommer den igjen. Oppskriften kommer fra min gamle engelsklærer på videregående. Som enhver annen kake-elskende amerikaner har hun saumfart det amerikanske kakemarkedet for «the very best brownie». Og en sjelden gang bakte hun to av disse og tok med til oss i klassen. Jeg husker fortsatt den følelsen jeg fikk når jeg så henne trylle frem de to runde formene fra under kateteret. Det var ikke mer enn nok til en liten, tynn bit til hver. Og jeg tror aldri jeg har spist et lite kakestykke saktere enn de fra denne browniesen. Og det var virkelig ikke for å drøye ut kakespise-pausen i engelsktimen – det var kun fordi smaken var helt fantastisk… Sprø på toppen, myk i midten, og med en søt touch av vanilje.

IMG_3415

Heldigvis klarte jeg å lirke oppskriften ut av henne før dagene på videregående var over. Og jeg har sverget til den siden. Jeg har prøvet utallige versjoner av den – så dette er muligens ikke siste gangen jeg poster en.

IMG_3418

Som dere ser i oppskriften inneholder denne kaken en hel del sukker. Vil du lage den hele etter boka vil jeg anbefale deg å bruke rørsukker som ikke er like raffinert som vanlig hvitt sukker, og som derfor har mer næring i behold. Men ønsker du en kake med mindre sukker kan du halvere sukkermegden. Jeg gjorde det ikveld og den ble tatt veldig godt imot! Smaken er klarligvis ikke like søt, men den er fyldig og nam likevel.

Idag serverte jeg den med masse hakkede mandler og valnøtter på toppen. Litt pisket krem, og friske bær. En deilig blanding som anbefales på det sterkeste! Og med mindre sukker i selve kaken gjorde det seg med litt søtt på toppen. So go make that brownie!

IMG_3419

Recipe in English (makes 1 big or 2 small round cakes):

280 g. butter
1 dl. Cocoa powder
4 Eggs
5 dl. Sugar
2,5 dl. Flour (wheat or spelt)
½ ts. Salt
Some drops of vanilla essence
Chopped almonds & Walnuts, Some whipped Cream & Fresh berries to serve

Melt the butter and add the chocolate. Stir the eggs and sugar together until its white and fluffy. Add in the butter & chocolate slowly. And then the rest of the ingredients. Bake in the middle of the oven, 175 degrees celsius, for approximately 15-20 minutes. It should still be a little wet inside.

Del dette:

0 thoughts on “Verdens Beste Brownie Volum II

  1. Pingback: Beautiful Brownies | Smak av Himmel

  2. Pingback: Italian-Style Ovnsbakt Pasta med Smakfulle Grønnsaker på 1-2-3 | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *