The Norwegian Dream (Verdens Beste Sjokoladepai – perfekt 17. mai-kake!)

20130510-002902.jpg

Jeg kan ikke engang beskrive hvor god denne kaken er… Den perfekte blanding av mild, myk sjokoladekrem og sprø marengs… Virkelig som en drøm! Oppskriften stammer opprinnelig fra en av de amerikanske venninnene til min bestemor, men den har vært i familien så lenge jeg kan huske. Ingrediensene er få og enkle – men metoden er litt krevende, så les oppskriften nøye og følg den så godt som mulig. You can do it! Og øvelse gjør mester som man sier.

Ps. Denne kaken er en god gammaldags sukkerbombe! Tror ikke jeg kommer til å gjøre noen endringer på den heller. Noen ting er bare så perfekte så søte som de er. Men dersom du ønsker det kan du fint bytte ut sukkeret i marengsen med rørsukker, og vanljesukkeret i kremen med ekte vanilje + rørsukker eller stevia. Kokesjokoladen kan du bytte ut med 70% sjokolade. Kremfløten slipper du ikke unna;)

Kaken bør lages en dag i forveien – den er best etter en natt i kjøleskapet så kremen får stivnet litt.

Til 1 paiform trenger du:

4 eggehviter

3 dl. sukker

1 kremmerhus kremfløte

2 ss. vaniljesukker

1 plate dronningsjokolade (kokesjokolade)

1 ts. kaffe (instant)

Litt vann

Bær til pynt (valgfritt)

Smør til smøring av formen

20130510-002848.jpg

20130510-002854.jpg
Sett ovnen på 120 grader. Når du skal lage marengs er det viktig at du bruker utstyr som er helt rent. Er det fettrester på noe av det, risikerer du at eggehvitene ikke stivner. Skill eggehvitene fra plommene, og ha hvitene i en stor bakebolle sammen med 1 ss. sukker. Bruk en elektrisk visp og pisk hvitene til du kan snu bollen på hodet uten at noe sklir ut. (Du kan vispe for hånd også, men dette anbefales ikke – det er vanskelig å få den helt stiv da.) Videre til sukkeret. Bruk lang tid på å ha dette i. Litt og litt av gangen. Jeg pleier å ta ca. 1 ss. sukker av gangen, og røre det godt inn mellom hver gang. Hver forsiktig – hvis ikke risikerer du at hele røren faller sammen, og da er det ingen vei tilbake. Husk at du aldri kan vispe FOR mye! Så det er bare å vispe i vei. Når du har fått alt sukkeret i, fordeler du røren utover i en smurt paiform. Litt i bunnen, og mest oppover sidene, se bildene. Stek bunnen på nederste rille i ca. 1,5 time. Vær forsiktig når du tar kaken ut av ovnen. Hvis den ikke er helt ferdigstekt inni vil den falle sammen når den kommer ut av ovnen. Så forsikre deg om at den er helt gjennomstekt. La den stå på benken og bli helt avkjølt mens du forbereder fyllet.

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kaffen som du har rørt ut i en liten skvett vann. Kaffen fremhever sjokoladen og gir en deilig smak. Avkjøl sjokoladen helt.

Pisk kremfløten til krem – men ikke for mye! Stopp når den fortsatt er litt rennende. Bland inn den avkjølte sjokoladen i kremen. (Hvis sjokoladen har stivnet litt mens den har avkjølt seg så ha i litt fløte slik at du får en rennende sjokolade før du blander den inn i kremen. Visp raskt sjokoladen inn i kremen – men ikke for lenge, det skal ikke oppstå bobler i kremen! La den heller være litt for myk enn litt for stiv. Bruk en slikkepott å røre med til slutt slik at du er sikker på at du har blandet inn all sjokoladen. Fordel kremen oppi den avkjølte marengsbunnen. La stå i kjøleskapet over natten. Pynt med bær hvis du ønsker en litt friskere smak, og nyyyyyt!

Hver bit er en opplevelse i seg selv…

20130510-002909.jpg

20130510-003240.jpg

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *