Quinoa-Salmon-Salad på 1-2-3

20130506-155643.jpg

Dagens lunch er en smakfull, enkel og mettende quinoa salat. Har du ikke begynt å bruke quinoa i maten din enda, anbefaler jeg at du begynner med det idag! Quinoa er et glutenfritt frø som inneholder alle de essentielle aminosyrene som gjør det til en (nesten) komplett proteinkilde. I tillegg er det rikt på kalium, jern og magnesium. Det er faktisk noe av det mest næringsrike du kan spise. For deg som ikke spiser kjøtt er quinoa er god erstatning. Du kan bruke den rå i knekkebrød og musli eller koke den og ha den istedenfor ris eller pasta. I seg selv er smaken litt kjedelig, så jeg krydrer den med olivenolje, salt, pepper og friske urter.

20130506-155638.jpg

Lunch for 2:
2 håndfuller blandet salat
1 dl rå quinoa, kokt og krydret (se over)
1 håndfull friske urter (jeg brukte basilikum og koriander)
1 håndfull cherrytomater
1 liten pakke røket laks (tips! Kjøp den litt dyrere varianten for å være sikker på at laksen faktisk er røkt. De billige er ofte bare tilsatt et stoff som smaker røyk, men er faktisk ikke røyket! Sjekk pakningen)
Litt bringebær
Litt mandler, hakket eller skivet
Litt smuldret fetaost
Saften av 1/2 sitron
Olivenolje
Salt og pepper
Litt chiafrø på toppen (valgfritt)

Avkjøl quinoaen. Bland sammen, ha over sitron, oliven olje, salt og pepper og nyt! Jeg hadde hjemmelaget knekkebrød til.

Nam nam!

20130506-155631.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Quinoa-Salmon-Salad på 1-2-3

  1. Pingback: Ukemeny uke 31 | Smak av Himmel

  2. Pingback: Quinoasalat med Eple, Tranebær & Ristede Hasselnøtter | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *