Healthylicious Nutella

Bilde

Sjokoladepålegg og jeg har et elsk/hat forhold. Kanskje henger det sammen med at jeg aldri fikk nugatti eller sjokade hjemme som liten. Mamma nektet å ha det i skapet. Kun i helger eller ferier på hytta. Så jeg hatet det når jeg så matpakken til de andre i klassen – de som fikk sjokoladepålegg, mens jeg hadde makrell i tomat. Men jeg elsket det de gangene jeg også fikk spise det. Åh, som jeg gledet meg til å komme opp på fjellet å se den lysende rød boksen smile mot meg. Jeg er sikker på at jeg kunne spise en hel boks nugatti på et par dager når vi var på hytta. Det var noe med den spenningen i at det egentlig var litt «ulovlig» – godteri på brødskiven, liksom. Allie kidsa ville vel ha det. Og jeg vil det enda! Så jeg er så glad for at jeg har skjønt hvor enkelt det er å lage ekte sjokoladepålegg på egenhånd – uten tilsetningstoffer og helt uten raffinert sukker. Den røde boksen får du ikke med på kjøpet i denne oppskriften, men et lufttett glass er ikke så verst det heller! Så nå er ikke sjokopålegg forbeholdt helger og ferier lenger – hurra!

Til 1 mellomstort glass trenger du:

2,5 dl . hasselnøtter

3-4 ss. rå kakao (jeg liker det litt lyst så jeg tar 3 ss., men dersom du ønsker en sterkere sjokoladesmak tar du 4 ss.)

1 ts. vaniljepulver//frøene av 1/2 vaniljestang

ca. 1 dl. hasselnøttmelk//valgfri melk eller fløte (smaker nydelig med kremfløte)

1 – 1,5 dl. lønnesirup (smak deg frem etter hvor søtt du ønsker det)

Bilde

Bløtlegg nøttene over natten, eller minimum et par-tre timer. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller en kraftig blender, men hold tilbake noe av væsken. Kjør bånn pinne til du har en så jevn masse som mulig. (Noe nøttekorn vil du få uansett). Fyll på med mer væske til du har riktig sjokoladepålegg konsistens. Ha over på glass, og litt i munnen. Og det var det! 

Pålegget smaker også deilig som base for en sjokoladeshake! Ha den da i en blender sammen med melk, iltt mer vanilje og en klype kanel. YUM! Pålegget holder seg ca 4 dager i kjøleskapet, hvis du bruker en lufttett beholder, f eks et glass. 

Lykke til og kos deg med godteri på brødskiven:)

Bilde

Del dette:

0 thoughts on “Healthylicious Nutella

  1. Pingback: Healthylicious Nutella-Pannekaker (Glutenfrie!) | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *