Grove Matpakke-Rundstykker (Rug & Spelt)

Bilde

Jeg elsker synet av en hevet brøddeig om morgenen! Spesielt når det gjelder grov deig, for den er ikke like lett å få til å heve godt. Men denne oppskriften gjør det enkelt! Disse rundstykkene er grove, men saftige og gode – og passer perfekt i matpakken eller til frokost i hverdagen. Jeg lar deigen kaldheve i kjøleskapet over natten. Bruk en gryte med lokk på. Da slipper du å bruke så mye gjær, og deigen får utvikle seg i sitt eget tempo. OG du slipper å vente så lenge om morgenen før du har ferske rundtstykker. Dersom du ikke ønsker å kaldheve går det helt fint, men da må du bruke 1 hel pose tørrgjær til denne oppskriften. (Og la det uansett heve i to omganger!)

Bilde

Bilde

Til ca. 10 rundtstykker:

3 dl. melk

2 dl. vann

1 dl. eplejuice

1 ts. salt (jeg bruker Himalayasalt)

2 ts. tørrgjær

2 ts. honning

3 dl. grovmalt rug

1 dl. sammalt spelt

3 dl. finmalt spelt

2 dl. solsikkekjerner + noen til pynt (valgfritt)

Rør ut gjæren i væsken sammen med salt og honning. Ha i det grove melet og bland godt. Ha så i resten av melet, litt og litt, mens du rører godt. Ha i så mye mel at du får en deig som slipper bollen, men som fortsatt er fuktig. La den heve i en gryte med lokk i kjøleskapet over natten.

Ha deigen på benken med mel. Del opp i 10 emner og form firkanter, eller annen ønskelig form. Etterhev på et stekebrett i minimum 30 minutter.

Pensle med egg eller melk og strø over noen solsikkekjerner. Stekes på 200 grader til de er gyldne og du får en hul lyd når du slår dem på undersiden. Avkjøles på rist. Nam nam!

Bilde

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *