Carros Crüsli med Macadamia & Vanilje (+ Min Beste Grunnoppskrift)

20130503-184745.jpg

20130503-184713.jpg

Folk sier det er så slitsomt å lage mat. Eller det er så tiltak å dra seg opp av sofan etter jobb når man først lå så godt. Og de lurer på hvordan i all verden jeg har energien til å kokkelere etter en lang lesedag. Svaret på det er så enkelt for meg; Å lage mat GIR meg energi. Vi har en liten terapisession, maten og meg. For etter en lang dag, med lesing og flere hundre tanker surrende rundt i toppen, er det godt å ha noe håndfast å komme hjem til. Matlaging har liksom en så klar start og slutt. Du tar en ingrediens, og blir helt ferdig med den. Mens med tanker er det annerledes – de blir man på en måte aldri helt ferdig med. Så når jeg lager mat tømmer jeg hodet for andre tanker og fokuserer kun på det håndfaste foran meg. Og da slapper jeg av!

Så her kommer dagens lille terapi-time; Hjemmelaget Vanilje Crüsli med Macadamia-Nøtter. Dette er min (sålangt) beste müslioppskrift.

Dette er «grunnoppskriften», du kan fylle den med hva enn du måtte ønske! Jeg kommer med noen forslag til smaker nedenfor.

20130503-184725.jpg

Til 1 stor krukke:
(Grunnoppskriften)
4 dl. store havregryn
1 dl. kokkosflak (ikke kokkosmasse)
1 dl. skivede mandler
1 klype salt (gjerne Himalayasalt)
1 dl. flytende honning
2 ss kokkosolje

I denne hadde jeg også:
1 dl. macadamianøtter, veldig grovt hakket
1 liten ts. øko vaniljepulver

Smelt sammen honning og olje i en liten gryte. Ha i de andre ingrediensene i og bland sammen så alt er dekket. Fordel blandingen utover et stekepapir på et stekebrett og ha det i ovnen på 160 grader. La det stå til muslien er gylden – men rør rundt ca. hvert 5 minutt slik at den ikke brenner seg! Avkjøl og ha over på en krukke du kan lukke.

Forslag til andre smaker (som tilsettes før steking):
Kanel
Kardemomme
Sitronskall
Appelsinskall
Sjokolade
Nøtter
Ulike frø

Smaker som tilsettes etter steking:
Tørket frukt
Rosiner
Chia frø, beepollen, hempfrø, linfrø
Sjokoladebiter

Mulighetene er uendelige!!

20130503-184701.jpg

20130503-184803.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Carros Crüsli med Macadamia & Vanilje (+ Min Beste Grunnoppskrift)

    • Hei! Ja! Jeg bruker ca. 2 dl. Men honningen jeg bruker er en gårdshonning som er litt bitrere enn den aller søteste typen. Honning varierer veldig i smak! Så bruker du en spesielt søt honning så kan du ha litt mindre i müslien. Smak deg frem! Begynn f eks med 1 dl., bland sammen alt og kjenn etter om du ønsker den søtere. Jeg blir kjempeglad for tilbakemelding hvis du prøver oppskriften! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *