Back to Basics: Den Perfekte Eggerøre (ala Viktor)

IMG_2628

Bilde

Ingenting er mer skuffende enn en tørr og smuldrete eggerøre. Er det en sånn eggerøre du lager så vær så snill gjør dine kjente en tjeneste og slutt med det snarest!

Til denne var jeg så heldig å få hjelp av norges fremtidige håp i VM i eggerøre – Viktor! Han kom med ferske egg fra egne høner – super økologiske og super frittgående på gården han kommer fra. Helt fantastisk! Bare se på boksen på bildet under – han sparte opp egg hele uken som han skulle ta med. Er det mulig å være søtere?!

Bilde

Du trenger:

2 store egg pr. person

2 ss. H-melk//fløte pr. egg

1 ts. smør pr. person (pr. 2 egg)

Litt finhakket gressløk

Salt og pepper

Bilde

Trinn 1: Visp raskt sammen egg, fløte eller melk, og litt gressløk.

Trinn 2: Smør en stekepanne godt, og ha eggeblandingen i når pannen har middels varme. Bruk en stekespade og dra eggerøren fra den ene siden til andre – hele tiden! Eggene skal stekes sakte og jevnt, slik at den ikke blir tørr. Begynner den å stivne helt til noen steder, tar du den av platen, skrur ned varmen litt, så tilbake.

Trinn 3: Når eggene begynner å fastne litt til, men ikke er helt ferdig, har du i smøret. Et god klatt i midten som du rører inn – fortsett å dra fra side til side med stekespaden.

Når eggerøren er fast, men fortsatt blank på toppen er den ferdig! Mange gjør feil her ved å steke for lenge, så pass på. La den være litt løsere i fasongen enn du tror – den vil uansett stivne til litt ved å ligge i pannen før servering. Krydre med salt, pepper og litt mer gressløk på toppen når den er ferdig! God helg:)

Bilde

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *